Beschermd Wonen in de Achterhoek

Veiligheid, dagelijkse routine en een fijne sfeer: dat vinden we belangrijk.

Daarom hebben wij woningen ingericht die in deze behoeftes voorzien. Dankzij de kleinschaligheid en de dagelijkse routine zorgen we voor een prettige en veilige woonsfeer. We werken samen met jou aan je vaardigheden om je zelfredzaamheid te vergroten. Jong heeft in samenwerking met MCE zorg deze wooneenheden aan de Lichtenvoordseweg in Groenlo. Hier kunnen cliënten wonen met een volledig pakket thuis (VPT).

Het uiteindelijke doel van deze wooneenheden: jou de vaardigheden leren die je nodig hebt om straks begeleid zelfstandig of zelfs helemaal zelfstandig te kunnen wonen. Samen werken we stap voor stap aan haalbare doelen en sluiten we aan bij jouw intrinsieke motivatie. Jouw doelen zijn ons vertrekpunt en je geeft zelf het tempo aan. We vieren het als iets lukt, zodat jij trots kunt zijn op wat je hebt bereikt.

Heb je een indicatie voor zorg met verblijf?

Dan kom je in aanmerking voor VPT. Je gaat dan niet naar de instelling, maar de instelling komt naar jou toe.

7 x 24 uur bereikbaar voor extra zekerheid en veiligheid

Woon je al redelijk zelfstandig met VPT maar kun je toch nog wat hulp gebruiken? Met onze 24-uurs bereikbare telefoondienst weet je dat je op ons kunt terugvallen. Per situatie bekijken en bespreken we wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn. Als het nodig is, komt de bereikbare dienst naar je toe.